Oddział w Radzyminie

Oddział w Radzyminie

wtorek, 15, styczeń 2013

 Prezentujemy Państwu nową odsłonę witryny internetowej.                                    &nb...

Szkolenia usługowe

SZKOLENIA GASTRONOMICZNE

1.       PRZESTRZEGANIE ZASAD DOBREJ PRAKTYKI HIGIENICZNEJ (GHP) i DOBREJ PRAKTYKI PRODUKCYJNEJ (GMP)

Cel

zaznajomienie z podstawowymi zagadnieniami higieny dla osób zatrudnionych przy produkcji, przygotowaniu i obrocie środkami spożywczymi

Czas trwania

4 godziny, 1 dzień

Wymagania

aktualne badania na nosicielstwo

Zakres    

źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności, choroby przenoszone drogą pokarmową, zatrucia pokarmowe oraz czynniki, które je wywołują, zagadnienie zapobiegania zatruciom pokarmowym, zasady racjonalnego żywienia – wpływ żywienia na zdrowie

Istnieje możliwość dołączania  modułu do kursów

   - kasy fiskalne

   - barman

   - kelner

   - kucharz

   - dietetyka w żywieniu

Dokument po zakończeniu szkolenia

zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu ważne przez 5 lat

SZKOLENIA Z ZAKRESU PIELĘGNACJI ZDROWIA I URODY

2.       MANICURE PEDICURE

Cel

przygotowanie do pracy w charakterze  manikiurzystki, pedikiurzystki; kurs skierowany do osób zamierzających podjąć pracę w w salonach kosmetycznych lub rozpocząć własną działalność gospodarczą

Czas trwania

80 godzin (10 godzin teorii, 70 godzin praktyki)

Wymagania

ukończony 18. rok życia

Zakres

podstawy anatomii i fizjologii, zarys dermatologii, metody i sposoby  wykonywania czynności       manicure’u, pedicure’u, właściwe wyposażenie i urządzenie stanowiska pracy; prawidłowa gospodarka materiałowa zajęcia praktyczne :prawidłowe opiłowanie paznokci, wycięcie naskórka okalającego paznokieć, masaż ręki, malowania płytki paznokciowej,french manicure, manicure biologiczny, zdobienie paznokci, manicure hybrydowy;pedicure - usuwanie zgrubiałego naskórka , masaż stopy

Dokument po zakończeniu szkolenia

zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z rozporządzeniem MEN

3.       STYLIZACJA  PAZNOKCI - tipsy

Cel

uzupełnienie wiadomości z kursu manicure-pedicure o nowoczesne techniki stylizacji  

Czas trwania

45 godzin

Wymagania

znajomość prawidłowego wykonania zabiegu manicure potwierdzona uczestnictwem w kursie lub doświadczeniem zawodowym

Zakres

dobór tipsów, nakładanie i obróbka akrylu, nauka nakładania akrylu na szablon, nauka nakładania Gel UV, french permanentny zajęcia praktyczne, konsultacje

Dokument po zakończeniu szkolenia

zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z rozporządzeniem MEN